Societat 28/02/2017

ÀUDIO: "Estan morts, els dos. He estat jo". Així va confessar el caçador el crim dels agents rurals al 112

L'autor dels fets assegura que es va posar "molt nerviós"

Ara
2 min
Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa.

BarcelonaEl caçador amb el permís d'armes caducat que va matar dos agents rurals en un vedat d'Aspa a finals de gener va confessar el doble homicidi en una trucada al telèfon d'emergències 112 a la qual l'ARA ha tingut accés: "No em diguis per què, però m'he posat molt nerviós", va explicar l'home a la persona que l'atenia a l'altra banda del telèfon. La trucada es va produir 45 minuts després del doble crim, segons ha explicat aquest dilluns l'advocat de les famílies de les víctimes, Pau Simarro.

Fins ara, la conversa en què l'autor dels fets admet el crim havia transcendit només per escrit. Ara l'ARA ha tingut accés a l'àudio. En aquesta trucada al 112, Ismael Rodríguez explica: "Estava caçant i han vingut els dos agents rurals". Diu que es va posar "molt nerviós" i, després d'algunes preguntes de l'operadora del 112, acaba dient que "estan morts, els dos". "He estat jo", afirma.

[Escolta'l aquí si veus aquest contingut des d'una aplicació mòbil.]

El 112 desvia aleshores la trucada als Mossos d'Esquadra. En aquesta trucada, publicada per la cadena Ser, Ismael Rodríguez nega que hagi estat un accident. "M'han vingut, m'he posat nerviós, i no sé per què he reaccionat així", afirma.

Justament aquest dilluns va declarar el titular de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa. Segons va relatar, es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del doble homicidi. Tots dos havien anat junts a un vedat de caça, ha explicat l'home davant del jutge d'instrucció número 4 de Lleida.

Ha relatat que quan se'n va adonar, passada una mitja hora, li va trucar per telèfon diversos cops i li va enviar missatges de WhatsApp per reclamar-li l'escopeta, però el seu company no va accedir a aquesta petició, segons ha dit.

Ha reconegut que no va pagar res a l'autor confés del crim després que li cedís l'escopeta i que era coneixedor que el seu company no disposava de la llicència necessària per seguir tenint l'arma. El seu advocat ha remarcat que va deixar l'escopeta al vehicle de "forma inconscient".

stats