Societat 21/10/2016

Els Mossos arresten un grup que entrava droga a Brians 2 amb l'ajuda d'un carceller

El funcionari s'encarregava de buscar clients i d'entrar telèfons mòbils petits al centre penitenciari

Enric Borràs
2 min
La tanca de la presó de Can Brians 2, amb un dels mòduls dels presos al fons.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra, amb l'ajuda de la direcció general de Serveis Penitenciaris, han desarticulat un grup criminal que entrava drogues en una presó, segons ha comunicat avui el cos policial. Han arrestat 5 homes i 1 dona d'entre 22 i 40 anys, incloent-hi un funcionari de presons. També busquen 2 persones més i, a banda, hi ha 10 interns implicats en la trama, els quals no els han detingut perquè ja eren a la presó. Tot i que els Mossos no han comunicat de quina presó es tractava, aquest diari ha pogut saber que és el centre Brians 2.

Al febrer els sistemes de control de la presó van detectar "diverses irregularitats", segons els Mossos, i la direcció general de Serveis Penitenciaris va avisar la policia. Arran d'això es va arrestar un treballador extern de Brians 2 que hi havia entrat 800 grams d'haixix. La investigació va continuar, però, i els agents van detectar "un grup criminal que introduïa i distribuïa diverses substàncies estupefaents, principalment haixix i heroïna, a l'interior del centre penitenciari".

El funcionari de presons s'encarregava de buscar interns interessats a aconseguir droga, però no l'entrava, tan sols feia d'intermediari. El que sí que entrava a la presó eren telèfons mòbils molt compactes, fàcils de dissimular. El grup també comptava amb un altre intermediari extern que es posava en contacte amb els familiars o coneguts dels presos per donar-los la droga, de manera que l'entressin ells mateixos dins de cavitats corporals. No els la lliurava fins que el traficant, un altre dels detinguts, cobrava els diners pactats amb una transferència del seu company de pis, que també ha quedat arrestat.

Durant la investigació els vigilants de la presó van detectar i arrestar una noia que intentava entrar heroïna aprofitant que tenia un vis a vis programat. A més, altres presos també introduïen drogues, empassant-se-les com les 'mules' que transporten farcells de droga als avions i recuperant-les quan defecaven. Durant la investigació els carcellers van detectar dos presos que volien entrar haixix d'aquesta manera, aprofitant un permís de cap de setmana.

El 4 d'octubre es van fer escorcolls en dos pisos de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d'Anoia i en cinc cel·les de Brians 2, i es van confiscar ordinadors, telèfons mòbils, 2,5 quilos d'haixix, blocs de notes amb anotacions, llistes i comandes i 5.000 euros en efectiu.

stats