Societat 23/08/2015

Els Mossos arresten una parella francesa per saquejar el jaciment d'Empúries

Eren a les dues de la matinada en un camí darrere de les ruïnes amb dos detectors de metall, eines d'excavar i objectes ibèrics i medievals

Ara
2 min
Objectes confiscats a la parella arrestada /MOSSOS

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra van arrestar dijous a la matinada una parella de francesos per haver saquejat el jaciment arqueològic d'Empúries, segons ha comunicat avui la policia. Se'ls acusa de furt i d'un delicte contra el patrimoni històric perquè els van trobar monedes, fíbules i altres objectes ibèrics i medievals. Al cotxe també hi duien dos detectors de metall, dues llanternes de miner i eines per excavar, com ara una piqueta i una aixada.

Una patrulla de la comissaria de l'Escala va trobar un cotxe a les dues de la matinada aparcat a la carretera GIV-6307, en un camí de sorra que entra per la part del darrere a les antigues ruïnes d'Empúries. Al vehicle hi havia una dona de 31 anys i un home de 47, els agents els van escorcollar i van trobar les eines i els detectors de metall, a més dels objectes històrics. Els ho van confiscar i van avisar els agents de la Unitat Central de Patrimoni Històric, que van anar a la zona per fer-se càrrec del cas.

Un dels més de trenta forats que va trobar la policia / MOSSOS

Els agents de Patrimoni van trobar 33 forats recents, fets amb unes eines com les que havien confiscat, dins del perímetre del jaciment d'Empúries, catalogat com a bé cultural d'interès nacional. Els objectes arqueològics, que la parella duia a sobre quan els van identificar encara tenien restes de terra.

Els agents van arrestar la parella, que divendres va passar a disposició judicial. Després de prendre'ls declaració, el jutjat de guàrdia de Figueres els va deixar en llibertat amb càrrecs.

stats