Societat 14/10/2013

Els Mossos detenen a Montcada i Reixac cinc joves acusats d'agredir dos vigilants de Renfe

Els arrestats, d'entre 17 i 19 anys, van agafar les armes reglamentàries dels vigilants i les van utilitzar contra ells

2 min

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Montcada i Reixach, han detingut aquest dilluns a la població del Vallès Occidental cinc joves per agredir dos vigilants de Renfe. Quatre dels detinguts són veïns de l'Hospitalet de Llobregat i només un d'ells és veí de Montcada i Reixac. Tenen entre 17 i 19 anys i són de nacionalitat dominicana i colombiana.

Els fets es van produir diumenge a la nit en un tren de Rodalies de Renfe que realitzava el trajecte entre Sabadell i Martorell. A l'altura de l'estació de Cerdanyola del Vallès quatre vigilants de seguretat van observar com un grup de joves estaven bevent begudes alcohòliques, fumant i alterant l'odre públic a l'interior d'un dels vagons. Els vigilants van recriminar als joves la seva actitud i van intentar agafar les ampolles de vidre, moment en què un dels joves es va apropar a un dels vigilants i el va agafar pel coll, donant-li una empenta. Aleshores es va iniciar una baralla que va provocar que dos dels vigilants haguessin de ser atesos després per diverses ferides i traus al cap. Els joves van agafar les defenses reglamentàries dels vigilants i ampolles de vidre i les van utilitzar per agredir-los.

A l'altura de la parada de Montcada i Reixac els vigilants van poder aturar el tren i sol·licitar la presència dels Mossos d'Esquadra i dels serveis mèdics. En arribar les dotacions policials, els vigilants van donar la descripció dels agressors i la direcció del lloc per on van fugir. Es va iniciar una recerca per la rodalia, coordinada amb la Policia Local de Montcada i Reixac, que ha permès detenir els cinc agressors tot i la resistència que han mostrat alguns d'ells. Se'ls acusa d'un presumpte delicte de lesions, un altre d'atemptat a agents de l'autoritat i, en el cas de dos dels joves, també un altre de resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

Els detinguts majors d'edat estan a l'espera de passar a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, mentre que el detingut menor d'edat passarà a disposició de Fiscalia de Menors en les properes hores.

stats