SOCIETAT
Societat 06/02/2013

Els mossos d'esquadra que protesten contra les retallades a Viella passen la nit a l'ajuntament

Els agents dormen en dependències del consistori per fer constar que amb les rebaixes de sou no poden assumir el lloguer que han de pagar al lloc on estan destinats

Ara
1 min
El grup d'agents instal·lats en dependències municipals de Viella. / ARA

ViellaEl grup de mossos d'esquadra que dilluns va passar la nit al ras a Viella per protestar contra les retallades ha traslladat la seva reclamació a l'ajuntament. Dimarts ja van dormir en dependències del consistori i aquest dimecres hi tornaran. Els agents expressen el seu malestar després que la direcció general de Policia no els permetés utilitzar espais de la comissaria per dormir. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) havia demanat a la direcció general de Policia i als responsables de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Viella que els agents destinats a la Vall d'Aran tinguessin l'oportunitat de dormir a la comissaria, tenint en compte que, amb les rebaixes salarials que han patit, no poden fer front a dos lloguers (el del seu domicili i el del lloc on estan destinats).

En la queixa tramitada, els agents demanaven que se'ls facilités un lloc per dormir: a la comissaria, un alberg del municipi de Les o a la caserna de la Guàrdia Civil. Els agents expliquen que els lloguers a la Vall d'Aran són a preus turístics i que no hi poden fer front. Es troben en aquesta situació mitja dotzena d'agents, que ja han entregat les claus dels pisos que tenien llogats perquè no els poden seguir pagant.

stats