Societat 16/07/2016

Els Mossos sorprenen una parella de turistes japonesos caçant 'pokémons' dins el túnel de la Rovira

L'obsessió per aquest joc de realitat augmentada es comença a fer notar a Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaEl joc per a mòbils Pokémon Go, que causa furor a tot el món per la manera com barreja la realitat i una trama de ficció, es comença a fer notar a Barcelona. Segons han confirmat a aquest diari fonts dels Mossos d'Esquadra, aquest matí cap a les onze una patrulla de la policia ha trobat una parella de turistes japonesos caminant per una zona especialment perillosa per als vianants: l'interior del túnel de la Rovira. Ells mateixos han explicat que hi eren perquè estaven caçant 'pokémons'.

Just aquesta nit, al Central Park de Nova York s'hi han concentrat centenars de persones de forma espontània, i desenes de cotxes hi han col·lapsat els accessos. Tot perquè hi havia un 'pokémon' rar esperant que algú el cacés. Per sort dins del túnel de la Rovira no hi havia cap multitud, tan sols un noi i una noia d'uns 20 anys. Els Mossos d'Esquadra s'hi han aturat perquè pensaven que havien tingut algun problema amb el cotxe, però ells els han confessat que tan sols buscaven 'pokémons'.

foto

Els dos turistes caminaven per dins del túnel amb una 'tablet' a la mà i els policies els han fet fora, explicant-los que al túnel no hi poden entrar els vianants, i els han deixat marxar sense multar-los. El túnel de la Rovira es va considerar el 2006 com el segon túnel més perillós de l'Estat en un estudi d'EuroTAP, per la quantitat d'accidents i avaries que hi ha hagut.

Els jugadors, mitjançant les càmeres i el GPS dels aparells, recorren la ciutat per buscar 'pokémons', bèsties virtuals que només es veuen a través de la càmera de l'aparell. Els cacen i després els poden intercanviar amb altres jugadors o fer-los lluitar entre si. La novetat principal respecte d'altres jocs anteriors de la saga Pokémon és que el camp de joc és la realitat, augmentada per la ficció. L'aplicació és una creació de Niantic, la mateixa empresa que ja va fer Ingress, amb un funcionament similar però que no va tenir tant de ressò.

stats