Societat 30/12/2012

2 euros cada dia 2: llancen el moviment #Day2Help per mantenir la solidaritat tot l'any

La plataforma Sport2Help, creada per tres joves catalans, proposa fixar un dia per a una aportació mínima a una ONG cada mes

Ara
1 min
presentació sport 2 help

BarcelonaUn país que fa rècords en 'La Marató' de TV3 cada any i que fa créixer el Gran Recapte quan les coses van pitjor és un país preparat per a la solidaritat quotidiana. Aquesta és la idea dels impulsors de la web Sport2Help, que ara llancen el moviment #Day2Help: un repte petit però constant que consisteix a fer una donació de 2 euros a una de les ONG associades a la plataforma el dia 2 de cada mes, durant tot l'any.

"Volem que la gent sigui solidària tot l'any i no només en moments puntuals, i creiem que es pot aconseguir amb un moviment viral a les xarxes com ara el Movember, el Red Socks Friday i el Somos Así. La nostra proposta és que el dia 2 de cada mes sigui el dia de 'crowdfunding', amb donacions de només 2 euros", explica Marc Morató, un dels tres pares de l'invent.

El canal per llançar el moviment serà la web de Morató, Xavi Roca i Demis Torres, Sport2Help, pensada per finançar projectes solidaris i que ja té 10 ONG associades. Després, la idea s'ha de viralitzar a les xarxes amb l'etiqueta #Day2Help.

La plataforma també ha llançat dues propostes més: un premi als esportistes més solidaris, un de professional i un d'amateur, que es concedirà un cop l'any amb la Fundació Laureus, i els Event2Help, unes sessions informatives que se celebraran cada tres mesos amb l'esperit de les xerrades TED.

stats