Societat 01/08/2014

Música per un cap de setmana sense perdre el ritme de l'estiu

Concerts, teatre musical i visites guiades al Museu de la Música, entre les propostes de la ciutat

Ara
2 min

BarcelonaQuè millor per refrescar un calorós estiu que amb una mica de música? Durant el mes d'agost podreu gaudir de diversos estils d'aquest art gràcies al San Miguel Mas i Mas Festival.

En aquesta dotzena edició es faran 121 actuacions repartides en set escenaris de Barcelona.

Com és habitual el Jamboree acollirà els concerts de Jazz per on hi passarà un dels màxims representants del gènere, Paquito D'Rivera. També hi haurà concerts al Moog, al Tarantos Club, al Muhba i al Palau de la Música.

Enguany el Born Centre Cultural es converteix en un escenari privilegiat acollint diverses propostes del festival, com la de Cançons de la Mediterrània amb Maria del Mar Bonet i Borja Penalba.

Un musical commovedor

El Teatre Gaudí acull aquest estiu Per sobre de totes les coses, la versió catalana del musical nord-americà Bare que ja ha triomfat en escenaris de Nova York, Londres, Sidney, Liverpool i Canadà. A Barcelona, donaran ànima al muntatge 20 joves intèrprets acompanyats d'un grup de músics que tocaran en directe.

Situats als anys 90 en un internat catòlic, el muntatge explica la història d'un grup d'adolescents que es debaten entre seguir els patrons que els marca la societat o defensar la seva llibertat. Un musical contemporani, provocador i intens que no deixarà a ningú indiferent.

L'activitat als museus continua

Amb només una única entrada es pot visitar l'extensa programació del MACBA durant aquest mes d'agost. Aprofiteu aquesta oportunitat per conèixer exposicions com: Nitrat, el projecte d'investigació més recent del fotògraf i documentalista català Xavier Ribas, que ens trasllada als paisatges del desert xilè d'Atacama; o La realitat invocable, que explora possibles perspectives de la realitat.

Des del mes de juliol el Museu de la Música dóna a conèixer la seva col·lecció de guitarres, una de les millors del món, a través d'una visita guiada i d'un concert exclusiu en directe. En total es poden veure 50 guitarres històriques datades des del segle XVII fins l'actualitat, perfectament restaurades.

I per últim, el Castell de Montjuïc ofereix aquest diumenge a la tarda un tast del folklore català en motiu de la trobada anual d'Adifolk.

Hi participaran grups de cultura popular acompanyats de música en directe. Tot per escalfar motors per l'Aplec Internacional que d'aquí a una setmana es farà a la ciutat romanesa de Timisoara.

stats