Societat 07/05/2014

Mira la Terra, en directe des del cel

La NASA posa en marxa un canal que emet en alta definició imatges del planeta des de l'Estació Espacial Internacional

Ara
1 min
La Terra, vista des de l'Estació Espacial Internacional

BarcelonaD'imatges de la Terra des del cel n'hi ha hagut moltes, però no és cap tòpic afirmar que cap d'elles és com la que ofereix la NASA de forma experimental: la Terra, en directe des del cel. Un canal d'internet de l'agència espacial nord-americana mostra el nostre planeta vist des de quatre càmeres col·locades a l'Estació Espacial Internacional (ISS). L'experiment s'ofereix en alta definició, i ha estat batejat amb el nom de Visió de la Terra en Alta Definició.

La transmissió en directe es va posar en marxa el passat 30 d'abril. Les quatre càmeres estan col·locades en el mòdul Cristòfol Colom de l'Agència Espacial Europea. Les imatges són enviades a la Terra, des d'on s'emeten per 'streaming' a través del web de la NASA. Totes les càmeres estan orientades cap a diferents punts de la Terra, i un mecanisme va alternant quina es punxa en cada moment.

Les dificultats tècniques i les qüestions horàries fan que la transmissió no sigui constant. Si la pantalla està en negre és perquè l'Estació Espacial Internacional està en el costat nocturn de la Terra. Cada vegada que es canvia d'una càmera a una altra, o quan es talla la comunicació amb l'Estació, l'espectador veu una pantalla de color gris. Cal recordar que es tracta d'un experiment. De fet, el que busca la NASA no és satisfer la curiositat de veure el nostre planeta en directe des del cel, sinó comprovar com afecten les condicions atmosfèriques les càmeres.

stats