SOCIETAT
Societat 06/10/2012

El nombre de suïcidis s'incrementa des del 2007, en part per la crisi

És la primera causa de mort a Catalunya per als homes d'entre 30 i 44 anys

Efe
1 min

BarcelonaEl nombre de suïcidis a Catalunya s'ha incrementat des de l'any 2007 i ja s'ha convertit en la primera causa de mort per als homes d'entre 30 i 44 anys.

Així ho ha revelat la Federació Catalana d'Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental (FECAFAMM), en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que s'ha celebrat avui a Sabadell.

"Fins a l'any 2007 vam experimentar una baixada del nombre de suïcidis, però des d'aleshores hi ha una tendència a l'alça", ha explicat el president de la FECAFAMM, Xavier Trabado.

Travado ha dit també que el suïcidi és la segona causa de mort entre els joves de 15 a 29 anys, una tendència a l'alça que a l'entitat atribueixen en part a l'enduriment de la crisi econòmica i a l'increment dels casos de depressió.

Des de la Generalitat, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha indicat que aquesta dada s'accentua pel descens dels accidents de trànsit, que han fet reduir el nombre total de morts en aquestes franges d'edat a la carretera.

Tot i així, Ruiz ha mostrat la seva preocupació davant aquestes dades i ha avançat que s'està treballant en un codi d'emergència per als casos de suïcidi o intent de suïcidi perquè els serveis implicats puguin actuar de manera coordinada.

stats