La foto més espectacular del sostre de Notre-Dame l'ha fet un dron

L'empresa russa Gigarama ha captat com ha quedat el temple després de l'incendi

És la imatge que capta millor les destrosses que ha ocasionat l'incendi a la catedral de Notre-Dame. Des que dilluns a la tarda es va declarar l'incendi que ha cremat dues terceres parts del sostre, s'havien difós fotografies de l'interior del temple i algunes d'exteriors. Però cap instantània reflectia amb tant de detall els danys materials de la catedral com ho ha fet la fotografia 360º de l'empresa russa Gigarama, especialitzada en aquest tipus d'imatges. Unes imatges molt similars ha captat Ruptly, l'agència de vídeo del govern rus. 

Els drons han servit per a molt més que per captar imatges. Els bombers parisencs els van fer servir per saber en cada moment com avançava el foc i trobar la millor posició per apuntar-hi amb les seves mànegues, segons informa ' The Verge'.

El portaveu dels bombers Gabriel Plus va explicar als mitjans locals que els drons havien sigut una eina clau per salvar l'estructura de la catedral. "Els drons ens han permès utilitzar correctament els recursos que teníem a la nostra disposició", ha detallat. Normalment, els drons tenen prohibit sobrevolar París i necessiten una autorització expressa. Aquest cop, les autoritats van eliminar aquestes restriccions perquè els drons poguessin col·laborar amb els bombers.