Societat 11/04/2014

Una nova vida per als llibres

La tercera edició del programa Recicla Cultura recapta diners amb l'objectiu de finançar els cursos d'alfabetització i llengua de la Fundació Servei Solidari

Ara
1 min

BarcelonaA l'Escola Pia Balmes fa tres anys que, quan s'apropa Sant Jordi, recullen llibres utilitzats perquè altres persones els pugin adquirir a un preu simbòlic. Els diners recaptats es destinen íntegrament a finançar els cursos d'alfabetització i llengua que la Fundació Servei Solidari imparteix des de fa deu anys a més de 2.000 alumnes. Són els mateixos alumnes els que s'encarreguen de fer tot el procés, des de recollir els llibres fins a classificar-los per després revendre'ls.

Aquesta és la filosofia que mou el programa Recicla Cultura, que enguany arriba a la tercera edició amb un esperit renovat. "Ja s'hi han sumat més de 80 punts de recollida, entre els quals hi ha escoles, universitats, biblioteques, entitats i empreses", explica l'Albert Francolí, coordinador del Recicla Cultura. "Calculem que unes 50.000 persones reciclaran cultura aquest Sant Jordi per a la inclusió social", afegeix.

stats