SOCIETAT
Societat 12/06/2012

#novullpagar insisteix a Abertis que justifiqui com va aplicar el decret que l'obligava a invertir en infraestructura

La concessionària sosté que el decret 165/67 va quedar anul·lat l'any 1998. La plataforma ha aportat nova documentació a la fiscalia

Acn
1 min

BarcelonaLa plataforma #novullpagar ha insistit aquest dimarts a Abertis mitjançant l'aportació de nova documentació a la fiscalia perquè justifiqui com va aplicar l'article 7 del decret 165/67, el qual obligava la concessionària a invertir un percentatge obligatori en infraestructura; en concret, el 50% dels beneficis que obtinguin, un cop aquests superin el 15% del seu capital nominal.

Segons defensa Abertis, aquest article del decret es va derogar l'any 1998 a partir de l'aprovació d'un altre reial decret i que mentre va estar vigent es va complir "escrupolosament". Així mateix, la plataforma es pregunta per què el 1998 es va anul·lar aquesta obligació d'Abertis i "qui en sortia beneficiat".

#novullpagar, que avui ha entregat nova documentació a la fiscalia, demana a Abertis i a l'administració que aclareixin com van aplicar el decret mentre va ser vigent i que justifiquin la sentència del Tribunal Suprem que va refusar els arguments de la concessionària quan defensava que els anys 1991 i 1992 la limitació dels beneficis al 15% no era vigent ni la seva obligació d'invertir en infraestructura.

Una de les concessionàries d'Abertis, Acesa, es va negar a pagar aquesta quantitat l'any 91 i, en ser denunciada i condemnada a pagar, va recórrer donant inici a un litigi que va allargar-se fins al 2003, quan el Suprem va rebutjar el seu darrer recurs de cassació. Per això, la plataforma vol que s'aclareixi què va passar amb els diners que calia invertir mentre va durar el litigi.

stats