Societat 28/08/2015

Una fundació animalista recull signatures per aconseguir la prohibició del correbous d'Olot

L'alcalde de la capital de la Garrotxa va anunciar per a l'any vinent un referèndum no vinculant sobre la continuïtat de la festivitat

Ara
1 min
Plaça de toros d'Olot, on cada any se celebren els correbous. // ACN

BarcelonaL'ONG animalista Fundació Fauna ha començat una recollida de signatures per acabar amb el correbous d'Olot. La petició, que ha estat penjada al portal change.org i que ja ha recollit més de 2.000 suports, destaca que "presentarà a tots els partits que formen part del consistori olotí una proposta per poder debatre sobre els correbous amb experts en la matèria".

Des de l'entitat recorden que Olot va ser de les primeres ciutats de tot l'Estat i de Catalunya que es va declarar ciutat antitaurina i amiga dels animals, el 2004, i que dos anys després la capital de la Garrotxa va decidir prohibir les curses de braus a la ciutat.

El consistori, a través de l'alcalde, Josep M. Corominas, ha reaccionat a la polèmica que es produeix cada any, quan se celebra l'acte en el transcurs de les Festes del Tura, i ha decidit convocar un referèndum perquè la ciutadania es pronunciï. Seria per a mitjans de l'any vinent, abans de la celebració de les properes festes, i no vinculant, ja que en última instància seria l'equip de govern qui decidiria. Ara bé, l'anunci de Corominas podria suposar una nova victòria de les entitats animalistes.

A més del rebombori periòdic, el consistori ha decidit convocar aquesta consulta el 2016 perquè enguany és quan s'acaba la concessió a la Penya Taurina de la Garrotxa. El president de l'entitat, Josep Amores, ha recordat que tenen dret a negociar una pròrroga per a dos anys més i ha anunciat que la penya es mobilitzarà si finalment s'acaba abolint l'acte.

stats