Societat 05/09/2017

ONaparcar: pagar l'àrea verda de Barcelona des del mòbil

L'Ajuntament llança una aplicació exclusiva per als residents

Ara
2 min
L'Ajuntament vol facilitar l'estacionament a l'àrea verda als veïns més cívics al volant.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona completa el desplegament d'aplicacions mòbils pensades per facilitar l'aparcament a la ciutat. Des d'aquest mes de setembre ja és operatiu el servei ONaparcar, dissenyat per facilitar als veïns amb carnet d'àrea l'aparcament a la seva zona. Aquesta aplicació se suma a les dues que Barcelona Serveis Municipals ja té en funcionament: apparkB, que es va llançar el 2013 i que gestiona l'aparcament en rotació a les àrees blava i verda, i AreaDUM, en funcionament des del 2015 i que gestiona l'estacionament a les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies.

La nova aplicació permetrà als residents amb targeta d'àrea obtenir els tiquets des del mòbil en les zones en les quals tenen autoritzat l'aparcament. Ja no caldrà, doncs, buscar un parquímetre o visitar la web de l'àrea. Els veïns que actualment es poden beneficiar d'aquest servei són uns 200.000 i, d'aquests, 80.000 són usuaris habituals dels canals de pagament existents fins ara.

L'objectiu de la nova aplicació és, segons el consistori, donar facilitats als veïns per gestionar l'aparcament i, també, contribuir a reduir la contaminació derivada de la circulació de proximitat. ONaparcar és una aplicació gratuïta i permet a l'usuari comprar tiquets d'aparcament a mida, que van més enllà de l'oferta actual: un dia, una setmana o un trimestre. A través de l'aplicació es pot comprar un tiquet pel nombre de dies que es desitgi.

En el cas de l'aparcament de càrrega i descàrrega, el juliol del 2015, l'aplicació -sumada al sistema de gestió d'aparcament a través de missatges SMS- va servir per retirar el tradicional disc horari.

stats