Societat 09/08/2018

L''Open Arms' arriba a Algesires amb 87 immigrants

Les 87 persones, entre les quals hi ha 12 menors, no rebran cap permís especial per raons humanitàries

Europa Press
1 min
El vaixell de l'Open Arms arribant al port d'Algesires

AlgesiresEl vaixell de l'ONG badalonina Proactiva Open Arms, en què viatgen 87 migrants rescatats al Mediterrani davant les costes líbies, ha arribat avui cap a les 8.45 h al port d'Algesires (Cadis). Entre els migrants hi ha dotze menors, sis dels quals no van acompanyats.

La subdelegació del govern espanyol a Cadis ja va avisar que les 87 persones a bord de l''Open Arms' no rebran cap estatus especial, a diferència dels 680 rescatats per l''Aquarius' que van atracar al port de València el mes passat.

Els rescatats rebran atenció sanitària i la Policia Nacional procedirà a les tasques d'identificació en un termini no superior a les 72 hores. En aquest sentit, els que sol·licitin protecció internacional, l'asil, podran quedar-se a l'estat espanyol –durant un mínim de sis mesos i un màxim de 18 mesos– fins que les autoritats resolguin la seva petició.

Ada Colau i Quim Torra van mostrar la seva predisposició a acollir el vaixell, però el govern espanyol va oferir a l'ONG el port d'Algesires, tot i que els quedava més lluny.

stats