Societat 19/01/2016

L'oposició vol que Barcelona segueixi sent un destí de turisme sanitari

CiU, C's, PP i PSC demanen a Colau que rectifiqui i que se segueixi promocionant en "benefici de la ciutat"

Ara
1 min
Dos cirurgians operen un pacient en un dels quiròfans de l’Hospital del Mar, que avui clou els actes de celebració del seu centenari.

BarcelonaL'oposició vol que el govern de Colau rectifiqui i que Barcelona segueixi sent un destí de turisme mèdic. Aquesta tarda s'ha aprovat en comissió d'Economia i Hisenda la proposició de CiU i PP, gràcies als seus vots favorables, així com als de C's i del PSC –que ha demanat que es tragués el concepte de turisme sanitari per votar-hi a favor–, l'abstenció d'ERC i els vots contraris de BComú i la CUP. Així, els grups han demanat que es potenciï aquest turisme, potenciant les "sinergies del model sanitari públic i privat". En aquest sentit, han reivindicat la necessitat que Barcelona segueixi sent una capital d'excel·lència mèdica.

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar a principis de gener que es desmarcava de la iniciativa 'Barcelona Medical Destination' per promoure el turisme mèdic a la ciutat i a Catalunya que va presentar la Generalitat i Turisme de Barcelona perquè el govern municipal "desconeixia" la iniciativa, de la qual va assegurar que no formava part. "No podem compartir que es destinin diners públics a promocionar el turisme mèdic privat quan tenim moltes necessitats no cobertes a la ciutat", va apuntar Colom, que va afegir que l'Ajuntament no comparteix el fons ni la forma del conveni.

stats