Societat 04/06/2019

Ordenen la llibertat provisional del pare de la Nadia després de passar a presó mitja condemna

Fernando Blanco porta dos anys i mig en presó preventiva i va ser condemnat a cinc

Acn
1 min
Fernando Blanco i Margarita Garau asseguts al banc dels acusats en una imatge des de la sala de premsa de l'Audiència de Lleida habilitada per seguir el judici

LleidaL'Audiència de Lleida ha ordenat la llibertat provisional del pare de la Nadia després de passar empresonat mitja condemna tot i que encara no és ferma. Fernando Blanco va ser condemnat a cinc anys de presó per aprofitar-se de la malaltia de la seva filla Nadia per enriquir-se amb les donacions rebudes per a tractaments que no es portaven a terme.

ARANWS20181002_0041“Enriquits” a costa de la filla: el cas Nadia, a judici

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat repetir de forma parcial la redacció d'aquesta sentència, que encara no és ferma. El Codi Penal estableix que una persona no pot estar en presó preventiva més de la meitat del temps de la condemna que se li ha imposat quan no és definitiva. Aquest termini es compleix justament aquest dimarts.

A més d'ordenar la seva llibertat provisional, l'Audiència estableix que se li retiri el passaport i la prohibició d'abandonar l'Estat. S'haurà de presentar al jutjat cada quinze dies.

stats