RELIGIÓ
Societat 16/04/2011

Joana Ortega es compromet amb Martínez Sistach a canviar la llei de centres de culte

En la trobada també s'ha apuntat la proposta del Govern de crear el consell assessor de diversitat religiosa

Efe
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta catalana, Joana Ortega, s'ha reunit avui amb l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la seu de l'Arquebisbat, amb qui s'ha compromès a modificar la llei de Centres de Culte perquè sigui "més flexible" i s'adeqüi a "les necessitats de cada territori i comunitat religiosa". Així n'ha informat el departament de la Vicepresidència, en una reunió en la qual també hi ha assistit el director general d'Assumptes Religiosos, Xavier Puigdollers, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.

Durant la reunió, la vicepresidenta del Govern i el cardenal arquebisbe han intercanviat opinions sobre el paper de la religió a la societat actual i han destacat la importància de la formació de la fe de les persones, així com la transmissió dels valors cristians, ha informat la Generalitat. També han destacat la importància de les entitats socials que treballen amb l'església catòlica per a la construcció d'una societat més justa i solidària.

La vicepresidenta Joana Ortega ha explicat la voluntat del departament de modificar la llei de Centres de Culte, perquè es converteixi en una normativa més flexible de manera que s'adeqüi a les necessitats de cada territori i comunitat religiosa. Finalment, també s'ha apuntat la proposta del Govern de crear el consell assessor de la diversitat religiosa, com a un òrgan col·legiat assessor en la implementació de les polítiques en matèria d'assumptes religiosos.

stats