Societat 04/10/2014

La PAH estrena avui una escola per ensenyar a negociar amb els bancs

Es tracta d'un projecte intern que busca enfortir el moviment

Efe
1 min

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha posat en marxa aquest dissabte una escola d'autoformació per ensenyar, entre d'altres coses, a negociar amb les entitats financeres, a comunicar i a dur a terme projectes d'obra social. L'escola de la PAH, segons ha informat la plataforma, és un projecte intern que vol "enfortir el moviment, compartint eines i coneixements" que han anat generant "en aquests gairebé 6 anys" d'existència.

A la primera jornada d'aquesta escola hi participen més de 15 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de moltes altres localitats. La idea de l'escola és que els activistes més veterans de la plataforma ensenyin a "les cares noves" que cada dia se sumen a les assemblees de la PAH per "aconseguir canviar la llei hipotecària i que comenci a ser efectiu el dret a l'habitatge". "És una escola que ens facilita el nostre propi procés d'aprenentatge, que ens proporcioni eines i els coneixements que necessitem. Una escola amb tallers formatius, activitats i materials diversos", ha explicat una portaveu de la PAH.

Segons els portaveus de la PAH, no es tractaran de classes que intentin transmetre coneixements en una sola direcció, "sinó d'espais de formació participativa, on també es pugui conèixer millor el moviment i els seus valors". "Només s'intenta posar en comú l'experiència i el saber que ja existeix en les diferents PAH per enriquir-lo i crear noves sinèrgies entre tots", ha conclòs la portaveu.

stats