Societat 21/11/2016

El papa Francesc autoritza els sacerdots a absoldre l'avortament indefinidament

Avortar comportava fins ara l'excomunió de l'Església catòlica i calia el permís d'un bisbe o del mateix pontífex per absoldre'l

Efe
1 min
El papa autoritza l'absolució indefinida de l'avortament per part de sacerdots

BarcelonaEl papa Francesc ha anunciat aquest dilluns que els sacerdots podran absoldre del pecat de l'avortament de manera indefinida. Aquesta era una possibilitat que el Papa havia autoritzat només durant l'Any de la Misericòrdia, que es va cloure diumenge.

"Perquè cap obstacle s'interposi entre la petició de reconciliació i el perdó de Déu, d'ara en endavant concedeixo a tots els sacerdots la facultat d'absoldre els que hagin procurat el pecat d'avortament", recull la carta apostòlica 'Misericordia et misera' com a conclusió del jubileu extraordinari.

El papa Francesc dóna aquestes indicacions a tots els capellans de l'Església catòlica perquè allarguin indefinidament el temps "de la misericòrdia, la reconciliació i el perdó".

Segons la doctrina catòlica, l'avortament és un pecat greu que comporta excomunió, i fins ara un sacerdot només el podia absoldre després que l'hi autoritzés un bisbe o el mateix pontífex. Malgrat la concessió del perdó, el pontífex emfatitza "amb força" en la seva missiva que "l'avortament és un pecat greu, perquè posa fi a una vida humana innocent".

Però afegeix que "amb la mateixa força" pot afirmar que "no hi ha cap pecat que la misericòrdia de Déu no pugui assolir i destruir, allà on troba un cor penedit que demana reconciliar-se amb el Pare". "Per tant, que cada sacerdot sigui guia, suport i alleujament a l'hora d'acompanyar els penitents en aquest camí de reconciliació especial", subratlla la carta.

stats