Societat 12/06/2018

Els paradistes dels Encants de Sant Antoni desencallen el conflicte dels horaris

Les botigues podran obrir els dijous de manera opcional

Ara
1 min
El Mercat de Sant Antoni, aquest dimecres, a punt de reobrir després de 112 mesos

Barcelona"Fumata blanca", celebrava aquest dimarts Joan Mestre, president de l'associació de paradistes dels Encants del Mercat de Sant Antoni. Després de setmanes de tensió pels horaris d'aquestes parades, que tradicionalment han obert quatre dies a la setmana, s'ha arribat a un nou acord: a partir d'ara, qui ho vulgui podrà obrir també els dijous i es mantindran els dilluns, dimecres, divendres i dissabte com els dies de funcionament oficial. La junta, però, preveu que la decisió d'obrir els dijous serà majoritària.

El conflicte va esclatar amb el trasllat al nou recinte. Abans de la inauguració s'havia votat en assemblea mantenir els horaris sense canvis, però després dels primers dies algunes parades van demanar repensar la decisió i des de l'Institut Municipal de Mercats es va convidar els paradistes a obrir tots els dies durant les tres primeres setmanes per donar imatge de ple funcionament i per avaluar possibles canvis en els horaris.

Dimarts passat la meitat de les parades es van plantar i no van obrir com a protesta per la marató horària, i finalment ahir es va celebrar una nova assemblea que va acordar tornar a debatre el tema i va trobar la solució que s'aplicarà a partir d'ara: qui ho vulgui, podrà obrir cinc dies a la setmana. Els dimarts els Encants continuaran tancats.

stats