Societat 26/04/2012

El Parc de Collserola no vol que l'exèrcit espanyol hi faci exercicis militars amb soldats armats

L'òrgan que dirigeix la zona demana a la Generalitat que estudiï si es pot regular la presència de soldats a l'espai natural

Acn
2 min

BarcelonaEl Parc de Collserola no vol que l'exèrcit hi faci exercici militars. Així ho ha decidit en la seva darrera reunió l'assemblea general, que és el màxim òrgan de govern d'aquest espai; agrupa municipis, Generalitat, Diputació i Àrea Metropolitana i està presidit per l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias. El parc dóna suport així a una postura que ja van acordar municipis com Sant Feliu o Molins de Rei després que apareguessin fotografies de soldats armats a Collserola. L'òrgan gestor d'aquest espai considera que els soldats només hi haurien de poder fer caminades o curses, sense armes. I demana a la Generalitat que estudiï si l'administració catalana té competències per regular l'accés de l'exèrcit als espais naturals.

Aquesta decisió es va prendre a la darrera assemblea general, segons han informat a l'ACN fonts del parc. Aquesta assemblea agrupa, a banda de la Diputació, l'AMB i la Generalitat, els municipis de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

Alguns d'aquests municipis ja havien aprovat en els seus plens municipals mocions reclamant que l'exèrcit espanyol no fes exercicis militars al Parc de Collserola després de l'aparició de fotografies soldats armats al bosc entre usuaris de l'espai. Ara l'organisme que gestiona el Parc s'ha sumat al rebuig dels exercicis militars a Collserola. Segons fonts de l'ens, l'acord no critica que els membres de l'exèrcit puguin fer ús de la zona verda fent caminades o curses, però rebutja que hi vagin amb armes.

No està clar, però, qui té competències per regular l'accés de les forces armades a l'espai. Per això l'acord de l'assemblea general demana a la Generalitat que aclareixi si, dins del marc competencial català, pot emprendre alguna mesura.

stats