Societat 18/09/2013

El Partit Aragonès vol instar el govern català a no falsejar la història en el material educatiu

El PAR denuncia que alguns materials de divulgació es refereixen a municipis aragonesos com "territori dels Països Catalans"

Efe
1 min

SaragossaEl grup del Partit Aragonès (PAR) a les Corts d'Aragó defensarà a la comissió parlamentària d'Educació una iniciativa que insta la Generalitat de Catalunya a no promoure materials educatius que "falsegin" la realitat històrica de la comunitat aragonesa. La proposta dels aragonesistes insta el Govern a "no promoure, finançar ni utilitzar en centres públics materials que falsegin la història i la realitat cultural, territorial, geogràfica, toponímica i administrativa de la corona, el regne i la Comunitat Autònoma d'Aragó, a l'empara de la normativa vigent".

La iniciativa té el seu origen en la divulgació, entre altres materials educatius, d'una enciclopèdia catalana per a nens que conté, segons el parer del PAR, "seriosos i greus errors que afecten el territori d'Aragó". Entre aquests, es refereixen a la ubicació de la catedral de Roda, l'embassament de Mequinensa o els municipis de Benasc i Graus "al territori dels Països Catalans".

El portaveu del PAR a les Corts aragoneses, Alfredo Boné, assegura, en un comunicat, que "la història de la corona d'Aragó és la que és, i no pot ni ha de ser manipulada ni falsificada, i molt menys per fer-ne un ús polític interessat a conveniència pròpia". La iniciativa demana, a més, instar el ministeri d'Educació a realitzar "totes les accions que puguin correspondre en virtut de les competències bàsiques en educació".

stats