Primer pas per crear un servei públic de comptadors d'aigua

L'Àrea Metropolitana de Barcelona crea una comissió per estudiar com reduir el preu actual

1 min
Comptador d'aigua

BarcelonaL'Àrea Metropolitana de Barcelona ha fet el primer pas per poder crear, més endavant, un servei públic de comptadors d'aigua, segons ha pogut saber el diari ARA. L'ens públic parteix de la base que el preu actual és massa car i vol estudiar quines possibilitats hi ha per poder-ho gestionar des de l'administració. El primer pas és crear una comissió d'estudi perquè redacti un informe econòmic sobre el cost i el preu actual i, amb el resultat, negociar amb l'actual explotador del servei, l'empresa Logistium Servicios Logísticos, que depèn d'Agbar, una rebaixa important. En cas que l'empresa s'hi negui, els resultats de l'informe serviran per debatre en el plenari si val la pena crear el servei públic.

"Crearem una comissió d'estudi per veure quin ha de ser realment el preu dels comptadors i tindrem una rebaixa important", va explicar el responsable de medi ambient a l'AMB, Eloi Badia. El també regidor de la ciutat de Barcelona va recordar que, segons un estudi de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), "tenim un dels preus més cars de tot Catalunya" per aquest servei. L'informe en qüestió apuntava que aquesta situació es devia al fet que l'actual servei està en "una posició de quasimonopoli en què l'empresa subministradora és Aigües de Barcelona", és a dir, Agbar. A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha 1,5 milions de comptadors que donen aigua a uns 3 milions de persones. De tots ells, el 99,8% el tenen llogat o comprat a MUSA, que depèn de la mateixa empresa.

De moment, mentre l'informe no arriba, l'AMB ha pactat amb l'empresa una rebaixa en el manteniment del preu dels comptadors d'un 2%, que ja es començarà a aplicar a partir de l'estiu.

stats