Societat 15/04/2016

La ministra Pastor anunciarà "en les pròximes setmanes" la prohibició dels camions a la N-340

Assegura que la solució a la sinistralitat arribarà quan el 2019 s'alliberi l'autopista AP7, ja que el govern espanyol manté que no n'allargarà la concessió

Acn
1 min
La N-340 és una de les quatre carreteres pendents de desdoblar a Catalunya.

TarragonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat aquest divendres que s’està treballant perquè aviat es pugui prendre una decisió sobre la prohibició de la circulació de camions per l’N-340 a la demarcació de Tarragona. Després de clausurar el Congrés Internacional Agrifood al Port de Tarragona, la ministra ha afirmat que ja s’han reunit amb la Generalitat per abordar aquesta qüestió i que, en les pròximes setmanes, mantindran una altra trobada “per tal de tancar-ho”. Malgrat això, Pastor ha insistit que la solució definitiva als problemes que presenta aquesta carretera arribarà quan l’autopista deixi de ser de pagament. En aquest sentit, ha reiterat el seu compromís de no renovar la concessió de l’AP-7, que venç a finals del 2019.

Durant la pròxima trobada per abordar la qüestió, es podria plantejar com a solució una sortida dels camions de l'N-340, copiant el model que es va aplicar a l'N-II al seu pas per Girona, o una aplicació de descomptes en peatges. Amb tot, Pastor ha recordat que a l'N-340 s'estan fent "obres físiques de millora" –hi ha projectades onze rotondes en el tram de l'Ebre- i que s'està millorant la senyalització i la seguretat vial. Tot i això, ha admès que aquesta no és una "solució definitiva", la qual arribarà quan es pugui utilitzar l'autopista lliure de peatges. La ministra de Foment ha assegurat que entén la situació perquè pertany a un "territori molt castigat" amb vies de pagament i ha reclamat el "dret a tenir igualtat d'oportunitats" amb aquells llocs on hi ha autovies gratuïtes.

stats