Societat 18/09/2019

La patronal de les entitats socials premia l'esforç en voluntariat, innovació assistencial i inclusió de 'menes'

La Confederació guardona els projectes d'Ilersis, Eduvic, Ecom i la Federació de Voluntariat Social

Ara
2 min
Representació de les empreses del tercer sector premiades en la tercera edició dels Premis de La Confederació

BarcelonaLa Confederació del Tercer Sector ha fet entrega aquesta tarda de la tercera edició dels premis del sector. L'organització empresarial ha valorat l'esforç que han fet algunes de les entitats socials que representa en àmbits com el voluntariat, la innovació assistencial i la inclusió de adolescents i joves migrants sols. Així, a l'acte d'aquesta tarda –que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra–, aquesta patronal ha guardonat els projectes socials d'Ilersis, ECOM, la Federació de Voluntariat Social i Eduvic, una de les empreses que gestiona més centres de menors estrangers a Catalunya.

La patronal del tercer sector ha aprofitat la cerimònia d'entrega per "agrair" al Govern la partida extraordinària de 67 milions d'euros que es transferirà del fons de reserva dels pressupostos al departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons va explicar ahir la Generalitat, aquests diners serviran perquè l'administració pugui fer front a totes les factures d'empreses del tercer sector per la gestió transferida de l'acollida de menors estrangers no acompanyats.

De fet, la tercera edició dels premis de la Confederació s'ha celebrat en un context marcat per les expectatives del sector en relació als pressupostos per a l'any 2020, que el Govern ha de presentar aviat i que, segons la patronal, "haurien d'acabar amb la 'dècada perduda' de tarifes congelades dels serveis socials i d'atenció a les persones". Al tancament de l'acte, el president Torra ha respost a aquestes empreses que el Govern està compromès tant amb els joves que arriben sols a Catalunya com amb les empreses que vetllen per ells, i que entén aquestes arribades "com un tema de país".

Segons la Confederació, els premis d'aquest any volen reconèixer la capacitat de transformació social de les entitats i la millora de la seva gestió en clau de governança democràtica. "En un context polític d'altíssima complexitat, amb pèrdua de qualitat democràtica i increment de la repressió i la vulneració de drets, el tercer sector sabrà estar a l’altura, acompanyant les institucions del país en la defensa dels drets individuals i col·lectius", ha afirmat el president de la Confederació, Joan Segarra. A banda dels guardonats, la patronal també ha reconegut, amb una menció especial, la iniciativa L'Espigolament, de la Fundació Espigoladors, que "trenca amb el model assistencialista en la distribució d'aliments, fent protagonistes les mateixes persones, treballant en xarxa i fent territori".

stats