SOCIETAT
Societat 27/10/2011

Peces Barba: "Potser ens hauria anat millor amb els portuguesos i sense els catalans"

Resta importància a les possibilitats dels independentismes i creu que "aquesta vegada no caldrà bombardejar Barcelona". Un dels pares de la Constitució fa broma sobre l'encaix de Catalunya a Espanya en el Congrés de l'Advocacia a Cadis

Joan Serra
2 min

BarcelonaGregorio Peces Barba ha escalfat l'ambient en la seva intervenció d'aquest dijous a la desena edició del Congrés de l'Advocacia que aquests dies es fa a Cadis. Peces Barba, un dels pares de la Constitució espanyola, ha verbalitzat un comentari irònic sobre Catalunya en la conferència que impartia sobre la carta magna. "Sempre dic de broma què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans. Potser ens hauria anat millor", ha afirmat. "Hi hauria hagut un problema gran, no s'haurien pogut jugar els partits de futbol Madrid-Barcelona, que sempre és molt important", ha afegit Peces Barba.

Un grup d'advocats catalans que escoltaven la conferència, en la qual també participava José Pedro Pérez-Llorca, han abandonat la sala després d'aquestes afirmacions. En observar aquesta escenes, Peces Barba ha completat la seva reflexió: "Deixem que surtin els que han de sortir". El públic ha aplaudit l'afegitó. L'incident ha provocat indignació a les xarxes socials, com a Twitter, on es multipliquen els comentaris crítics.

"Aquesta vegada no caldrà bombardejar Barcelona"

Posteriorment, Peces Barba ha assegurat que ell és més optimista que Pérez-Llorca, que ha advertit que els constitucionalistes haurien fracassat si el procés de 1978 acaba en una Espanya fragmentada per processos independentistes. "No sóc pessimista, estarem en millors condicions que en altres èpoques. No se quantes vegades va caldre bombardejar Barcelona .(...) Crec que aquesta vegada es resoldrà sense necessitat de bombardejar Barcelona", ha dit, segons recull l'agència Efe, tot i que aquesta frase ja no se sent en la part de la conferència enregistrada en vídeo i disponible en la web dels organitzadors del Congrés Nacional de l'Advocacia.

stats