Societat 24/11/2014

La víctima de pederàstia de Granada, al papa Francesc: "També van cometre abusos amb un amic meu"

'El País' publica aquest dilluns extractes de la carta enviada pel jove a Bergoglio

Ara
1 min

BarcelonaLa víctima de pederàstia de Granada va explicar al papa Francesc que els sacerdots implicats en el seu cas també van cometre abusos amb un amic seu, segons el diari 'El País', que publica aquest dilluns extractes de la carta enviada pel jove a Jorge Bergoglio.

"Estimat sant pare: (...) tinc 24 anys i sóc membre supernumerari de l'Opus Dei", comença el text, en què el noi relata amb detall els fets. Explica que amb 17 anys se'n va anar a viure a la casa parroquial seguint els consells del líder del grup de sacerdots. "Mai vaig tenir llit propi a la casa parroquial, havia de dormir al seu llit diàriament", afegeix en referència a aquest sacerdot. Amb 18 anys va decidir marxar.

El jove detalla en la carta que durant aquell temps "les pràctiques sexuals més freqüents anaven des de massatges fins a masturbacions i petons a la boca", i afegeix: "Em consta que també van cometre abusos amb un amic meu". També explica que es va decidir a explicar-ho per evitar més casos: "Em preocupa que aquests senyors puguin estar arruïnant la vida d'altres joves".

L'Arquebisbat de Granada va expulsar una dotzena de sacerdots i laics arran de les acusacions d'aquest jove, que a banda d'enviar la carta al papa Francesc també va formalitzar una denúncia davant la Fiscalia Superior d'Andalusia, que va ordenar a la Fiscalia Provincial de Granada interposar una denúncia contra tots els implicats.

stats