Societat 19/11/2014

El perllongament dels Ferrocarrils a Sabadell manté el calendari del 2016

La Generalitat ha modificat el mètode d'adjudicació de les obres i les ha fraccionat per trams per qüestions pressupostàries, i això s'ha interpretat a l'ajuntament de Sabadell que hi hauria retards amb la finalització de l'obra, cosa que la Generalitat nega

Acn
2 min

SabadellEl Departament de Territori i Sostenibilitat ha modificat el mètode d'adjudicació de les obres i les ha fraccionat per trams, per qüestions pressupostàries, de les obres de perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell.

Actualment estan adjudicades les obres fins al Passeig i han començat alguns treballs i durant el primer trimestre del 2015 es licitarà el tram fins a plaça Espanya. Un tercer tram, el de ca n'Oriac, quedarà pendent de licitació. Les obres del perllongament es van reiniciar l'abril del 2013, després que s'aturessin el gener del 2012. La Generalitat s'havia compromès que els treballs finalitzarien durant el 2015 i que el 2016 el servei es posaria en funcionament, i segons han confirmat a l'ARA aquesta tarda, el calendari es manté, malgrat els canvis d'ajudicacions.

L'obra es portarà a terme en tres fases: fins el Passeig, fins plaça Espanya i fins a ca n'Oriac. En aquesta línia, des del departament han confirmat que el 2016 sí que entrarà en servei el tram fins a la plaça Major. En canvi, reconeixen que el perllongament fins a ca n'Oriac es farà en una "fase posterior", però sempre dins del 2016.

En rebre la notificació de la divisió de les obres per trams, l'ajuntament ha interpretat que això suposava un retard en el calendari pactat amb el departament, i ha emès un comunicat. "Aquest és un decisió unilateral que no respecta els compromisos establerts", en paraules del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Burgués. Ha explicat que el 29 d'octubre representants municipals van mantenir una reunió amb el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, durant la qual el consistori va demanar la convocatòria de la comissió de seguiment de les obres.

El consistori ha afirmat que durant aquesta reunió no se'ls va indicar cap indici sobre que la previsió de treballs pogués variar i per això Burgués ha assegurat que demanaria informació a l'administració catalana. "Prendre una decisió com aquesta de forma unilateral no és admissible, més tenint en compte que el mateix alcalde havia demanat una reunió amb el conseller Vila per parlar d'aquest tema", ha dit.

stats