"L'única persona amb seny durant la crisi de l''Open Arms' va ser el fiscal italià"

Oscar Camps diu a 'Els matins de TV3' que no ha parlat encara amb ningú del govern espanyol

El director de l'ONG humanitària ProActiva Open Arms, Oscar Camps, ha assegurat aquest dimarts que el govern espanyol va estar en tot moment informat de les decisions i passos que se seguien a bord del vaixell de rescat 'Open Arms' en la crisi que el va mantenir durant dues setmanes a mar obert amb 134 persones salvades d'un naufragi.

En una entrevista a 'Els matins de TV3' hores abans de rebre la Medalla d'Or del Parlament, juntament amb la capitana alemanya Carola Rackette, ha insistit que cap membre del govern espanyol es va posar en contacte ni durant els dies en què el vaixell va estar esperant autorització d'entrar a port ni un cop la justícia italiana va desencallar el cas i l''Open Arms' va poder desembarcar els nàufrags. Camps ha dit que va trobar a faltar que l'ambaixada o membres del cos consular espanyol a Itàlia es posessin en contacte amb l'ONG per interessar-se sobre "el segrest d'uns ciutadans espanyols en una situació molt difícil".

Oscar Camps: “L’‘Open Arms’ no torna a Espanya: el pla és continuar amb els rescats”

Per contra, ha afirmat que el president Pedro Sánchez sí que va trucar personalment a l'actor Richard Gere, que es va voler involucrar en la crisi i fins i tot va fer gestions per intentar trobar una solució per al vaixell de rescat. L'actor nord-americà es va traslladar des de Roma, on passava les vacances amb la seva dona espanyola, al vaixell perquè estava "indignat i volia ajudar", ha dit el director de l'ONG de Badalona.