EDUCACIÓ
Societat 17/06/2018

Unes 300 persones clamen contra "l'adoctrinament" a Sant Andreu de la Barca

Les famílies que van denunciar els professors de l'IES El Palau es concentren davant el centre escolar

Marta Vergoñós
1 min
Unes 300 persones clamen contra "l'adoctrinament" a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la BarcaGlobus de colors i 'reggaeton'. La concentració per rebutjar "el sectarisme i l'adoctrinament" a les escoles catalanes que ha aplegat unes 300 persones aquest diumenge al migdia a Sant Andreu de la Barca hauria semblat una festa de final de curs si no hagués sigut pels tricornis i les banderes; espanyoles, de Tabàrnia i algunes senyeres.

"En un institut s'ha d'ensenyar valors a favor de la convivència i no de la segregació", ha apuntat Paqui Luque, mare d'un dels alumnes de l'IES El Palau que van denunciar que els professors d'aquest centre els havien "humiliat" per ser fills de guàrdies civils després del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, ha assegurat que a Catalunya hi ha molts professors i alumnes "que no se senten lliures per exercir els seus drets", ja que viuen en un clima en què es practica la "discriminació ideològica" cap a tots els que no són "nacionalistes".

Ella ha sigut una de les persones que han pres la paraula durant la concentració que han convocat una dotzena d'entitats sota el lema "Per una escola de tots", entre les quals hi ha Societat Civil Catalana, la Coordinadora per Tabàrnia i l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils.

stats