Societat 16/08/2021

Petards i un "accident domèstic" en un hotel alarmen el Gòtic la vigília del 17-A

Un incident amb un ferill lleu pel trencament d'un vidre mobilitza els cossos de seguretat i sanitaris

2 min
Albert Batlle, al centre del carrer, rebent les explicacions de la policia sobre l'incident

BarcelonaUna sèrie de detonacions al barri Gòtic de Barcelona ha provocat el desplegament d'un ampli dispositiu policial i d'emergència i ha disparat les alarmes aquest migdia, la vigília dels atemptats del 17-A, en una zona que és molt a prop d'on hi va haver els atemptats de la Rambla demà farà quatre anys. Tal com han explicat diversos testimonis, la majoria turistes, al migdia es van sentir una sèrie de detonacions a la vora de l'Hotel Petit Palace del carrer de la Boqueria. "Primer hem pensat que eren [petards] per una festa popular, però la policia ha vingut molt ràpid", ha explicat a l'ARA un turista d'origen indi que era a la Rambla. Al final, segons ha explicat el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, l'alarma l'ha causada la coincidència entre els petards d'una cercavila propera i un "accident domèstic" a l'hotel, on hauria caigut una mampara. Els Mossos d'Esquadra han fet un tuit explicant que la causa més probable de l'alarma ha sigut l'"ús de material pirotècnic al carrer".

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona a tota velocitat, després de les detonacions, i han tallat el carrer de la Boqueria. També ho han fet efectius de la Guàrdia Urbana, els Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques. L'espectacularitat del desplegament ha fet que desenes de passavolants i turistes s'apleguessin davant dels cordons policials. L'incident, segons ha explicat Batlle, ha causat un ferit lleu, però segons fonts dels Mossos no hi ha hagut desperfectes estructurals a l'edifici.

Albert Batlle explicant l'incident a l'Hotel Petit Palace de Barcelona

Albert Batlle s'ha presentat al lloc dels fets per conèixer de primera mà què estava passant. Poc després, en un to relaxat, ha explicat a la premsa com un "conjunt de casualitats" i "malentesos" han provocat que un "accident domèstic" passés per un incident més greu, un rumor alimentat segurament pel fet que estem en vigílies de l'aniversari dels atemptats del 17-A. La concatenació de fets ha començat amb una festa popular a la plaça del Pi amb petards i comparses mentre, simultàniament, a l'interior de l'hotel, el trencament d'una mampara de vidre feria una persona. Aquesta coincidència ha causat l'alarma i ha evocat el malson de l'agost de fa quatre anys.

Després de l'ensurt, Batlle ha valorat la ràpida capacitat de reacció dels cossos de seguretat en aquest incident, que ha servit involuntàriament com un bon simulacre.

stats