Societat 06/11/2013

CiU i ERC acorden la retirada "immediata" de les pilotes de goma

Els dos grups pacten trobar una alternativa a aquests projectils abans del 30 d'abril de l'any vinent

Oriol March
1 min
Casos com el d'Ester Quintana han conduït Interior a revisar l'ús de pilotes de goma. En la imatge, una actuació dels antiavalots al centre de Barcelona.

BarcelonaCiU i ERC han pactat retirar "immediatament" les pilotes de goma. Així ho han confirmat els diputats Lluís Guinó (CiU) i Gemma Calvet (ERC) en declaracions als mitjans de comunicació des dels passadissos del Parlament, on els dos partits han tancat l'acord fa una estona. Les dues formacions s'han marcat el 30 d'abril de 2014 com a data límit per trobar una alternativa a aquests projectils.

"S'obre una nova etapa", ha assenyalat Calvet, que ha volgut posar de manifest que no només s'eliminen les pilotes de goma, sinó que també es "prohibeixen". En tot cas, aquest tipus de projectils seguiran sent usats (si la situació ho requereix) fins que es trobi una alternativa. "Els canvis no poden ser immediats", ha justificat la diputada republicana.

Calvet ha afirmat que el seu partit "no votarà" la petició de dimissió de Manel Prat, director general de policia, que reclamarà ICV aquest divendres a la comissió parlamentària sobre seguretat. En tot cas, els republicans segueixen insistint que aniran "a fons" en el cas de la mort d'un empresari al Gaixample després d'una intervenció dels Mossos.

stats