Societat 26/08/2011

Benestar ja va manifestar que "no està d'acord" amb Empresa sobre la modificació del PIRMI a prestació no garantida

Un mail enviat pels serveis jurídics de Benestar instava a fer "una major reflexió i consens per part d'ambdós Departaments"

Redacció
1 min
mail de Benestar Social i Família sobre el PIRMI

BarcelonaEl departament de Benestar Social i Família, que dirigeix el conseller Josep Lluís Cleries, es va oposar al mes de maig a la proposta de modificació que va fer la conselleria d'Empresa i Ocupació per canviar la naturalesa jurídica de la renda mínima d'inserció (PIRMI) d'ajuda garantida i no subjecte a limitacions pressupostàries, a ser una prestació no garantida i per tant subjecte al pressupost de la Generalitat. Així ho va expressar en un mail, registrat ara al Parlament, el responsable dels serveis d'assessorament jurídic de Benestar. De fet, en aquest es deia literalment "aquest Departament no està d'acord amb la proposta de modificació de la Disposició Final 3 de la Llei 10/1997 de la renda mínima d'inserció impulsada pel Departament d'Empresa i Ocupació".

De res, però, va servir la petició de reflexió i d'arribar a un consens de l'assessoria jurídica de Benestar, ja que la modificació va ser finalment aprovada per la llei d'acompanyament de pressupostos. De fet, el text modificat va quedar de la següent manera: "L'import màxim destinat a la prestació de la renda mínima d'inserció és el que fixa anualment la Llei de pressupostos de la Generalitat. El Govern pot habilitar crèdits complementaris si ho permet la situació econòmica financera de la Generalitat."

stats