222 places d’institut per a mestres de primària

Davant la falta de professorat, la conselleria va decidir que els mestres de primària puguin fer classe als instituts si es comprometen a fer el màster de formació abans del curs 2021-2022

El departament d’Ensenyament ofereix per al curs que ve 222 places lliures en instituts públics de Catalunya per a les especialitats de català, castellà i matemàtiques, i podran ocupar-les mestres de primària. Les places vacants ja s’han publicat a la intranet dels docents, després que es publiqués una resolució al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que permet als mestres impartir classe en instituts encara que no tinguin el màster que els habiliti. Davant la falta de professorat en aquesta etapa educativa, la conselleria va decidir que els mestres de primària puguin fer classe als instituts si es comprometen a fer el màster de formació abans del curs 2021-2022.

A finals d’abril, el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) va presentar un recurs contenciós administratiu contra les resolucions de la conselleria perquè consideren que és una mesura “il·legal”, ja que podria vulnerar la normativa bàsica d’especialitats, les lleis d’educació vigents (LOE i LEC) i el principi constitucional de mèrit i capacitat. A més, criticaven la decisió de permetre que uns 3.000 mestres de primària facin classe a 1r i 2n d’ESO perquè creuen que perjudicaria un miler de professors interins o en pràctiques, que podrien ser superats per mestres funcionaris a l’hora d’obtenir plaça.

Fonts del departament van destacar ahir que no són 3.000 les places que es posen a disposició dels docents de primària, sinó 222, i van deixar clar que les vacants que no es cobreixin amb mestres s’obriran als professors interins.

Més continguts de