Societat 08/02/2016

"Bona sintonia" entre Puigdemont i la Plataforma en Defensa de l'Ebre

La Plataforma qualifica la reunió amb el president d'"afable" i veu " bona predisposició" en el president per lluitar contra el nou Pla Hidrològic

Pau Cortés
2 min
La trobada d'aquest dilluns

BarcelonaLa Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) assegura que farà tots els possibles perquè no "hi hagi conflicte territorial", després que els regants de Lleida hagin manifestat que veuen amb bons ulls el pla de conca. La PDE ha fet aquestes declaracions després d'entrevistar-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que han qualificat d'"afable" i amb "bona predisposició" per evitar que es dugui a terme el pla de transvasament de l'Ebre, tal com pretén el govern espanyol. El president, de fet, ja havia verbalitzat el seu suport al moviment antitransvasament. I els defensors de l'Ebre han destacat la "bona sintonia" amb el president.

El portaveu de la Plataforma, Manolo Tomás, ha assegurat que les desavinences amb alguns pagesos de Lleida són més "mediàtiques que reals", i que en tot cas el que cal debatre és "el model d'agricultura". De fet, Unió de Pagesos va participar aquest diumenge en la manifestació que va aplegar milers de persones a Amposta. Ara bé, també ha aclarit que no han tractat amb el president de la Generalitat si l'executiu està disposat a renunciar a les 150.000 hectàrees de nous regadius que el pla de conca preveu per a Catalunya.

És la vegada que senten que tenen més "suport" de les institucions, ja que ara la seva mobilització es veu com una "reivindicació de país". La Plataforma es reunirà aquesta tarda amb representats de la Comissió Europea, que hauran de fer un informe sobre el pla que impulsa el govern espanyol.

Una defensa basada en l'independentisme i "voler posar fronteres a l'aigua"

El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando De Páramo, ha acusat aquest dilluns els partits independentistes que abordin el debat del Pla Hidrològic Nacional des de l'independentisme, i creuen que "també volen posar fronteres a l'aigua". La manifestació d'aquest diumenge a Amposta, en la qual van participar destacats membres del govern, es va veure afavorida per la convocatòria a participar-hi de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

La formació d'Albert Rivera, que va ser l'única amb representació parlamentària en no prendre-hi part a més del Partit Popular, diu que no hi van participar perquè és un assumpte tècnic i no polític

stats