Societat 07/04/2016

La Plataforma en Defensa de l'Ebre presenta prop de 9.000 signatures al Síndic

Volen reforçar la postura de Rafel Ribó davant les institucions europees, i recorden que "el Pla Hidrològic vulnera la directiva comunitària"

Ara
1 min
La capçalera de la manifestació, que ha estat multitudinària

BarcelonaLa Plataforma en Defensa de l'Ebre ha recollit un total de 8.881 signatures contra l'actual Pla de Conca del riu. La seva portaveu, Matilde Font, les ha fet arribar al Síndic de Greuges per reforçar la postura de Rafel Ribó davant el Defensor del Poble, el Govern i la Unió Europea. Font manté, segons EFE, que el projecte vulnera la directiva europea.

La representant de la plataforma ha criticat que "el pla no permet que hi hagi prou cabal ambiental al delta i no contempla els sediments", i que "els nous regadius de la conca s'haurien de revisar perquè perjudiquen el delta". Matilde Font ha conclòs que el Pla de Conca reduirà el delta a la meitat d'aquí cinquanta anys.

La recollida de signatures se suma a la manifestació massiva en defensa de l'Ebre, que va desbordar Amposta a principis de gener amb més de 50.000 persones convocades per la mateixa Plataforma en Defensa de l'Ebre. Precisament, una delegació d'eurodiputats ja va reunir-se amb aquesta entitat, i també amb el ministeri d'Agricultra, per elaborar un informe sobre l'adequació del pla a les directives europees.

El Congrés avala el Pla

El nou Congrés va rebutjar dimarts una proposició no de llei impulsada per ERC, que demanava una revisió immediata del Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre, aprovat pel consell de ministres el passat mes de gener. Els republicans demanaven incrementar els cabals del tram final de l'Ebre i del Delta fins als objectius que establia la Directiva Marc de l'Aigua.

stats