SOCIETAT
Societat 24/01/2013

Les plataformes d'afectats per la hipoteca adverteixen que perseguiran els diputats que no votin les seves demandes

Presenten al Congrés l'últim bloc de les 750.000 signatures que han recollit per forçar un canvi en la llei hipotecària

Acn
2 min

MadridLes plataformes d'afectats per la hipoteca han presentat al Congrés l'últim bloc de les 750.000 signatures que han recollit fins ara per canviar la llei hipotecària i han advertit a través d'una de les seves portaveus, Ada Colau, que incrementaran la pressió sobre els diputats que votin en contra de les seves demandes perquè "no es puguin moure amb impunitat". Segons ha anunciat, les plataformes els convocaran a una reunió el 5 de febrer per reclamar-los que acceptin les seves propostes, i els que no ho facin els "perseguiran" i "assenyalaran dia i nit allà on vagin", de manera "pacífica però contundent", perquè "tothom sàpiga que són responsables del patiment de la població". Les plataformes faran arribar aquest dijous mateix una carta a tots els grups parlamentaris demanant que la iniciativa legislativa popular (ILP) es trameti per la via d'urgència i convocaran la reunió amb les grups parlamentaris el 5 de febrer per demanar als representants al Congrés que "es comprometin per escrit a votar a favor d'aquestes demandes, sense rebaixes". Els qui no hagin firmat deu dies després, el dia 15 de febrer, han afirmat, patiran la pressió dels afectats.

"A aquells diputats i diputades que no es comprometin per escrit a votar a favor d'aquestes demandes amb caràcter immediat i urgent els fem directament responsables del patiment de la població", i per tant, a partir d'ara, a més de mantenir i augmentar les campanyes per aturar els desnonaments, "farem que aquests diputats no es puguin moure amb impunitat", ha afirmat Colau. La portaveu dels afectats ha assegurat que les plataformes adoptaran aquesta mesura si el dia 5 no hi ha respostes afirmatives i després d'esgotar "totes les vies" que ofereix el sistema. "Si malgrat tot l'Estat segueix sense escoltar les demandes ciutadanes, entenem que es legitima que la ciutadania s'organitzi per defensar els drets fonamentals quan hi ha vides en joc", ha dit, perquè "no podem esperar més i això s'ha d'acabar".

Les demandes que les plataformes posaran sobre la taula el 5 de febrer són les que han mantingut fins ara: dació en pagament retroactiva, moratòria dels desnonaments i lloguer social. Segons les entitats hi ha "diners per fer-ho i pisos a mans de les entitats financeres". Per Colau, "no hi ha cap excusa perquè el Congrés no aprovi aquestes mesures".

Les plataformes ja han superat amb escreix les 500.000 signatures que marca la legislació per poder presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Congrés dels Diputats i forçar el debat sobre les mesures que reclamen. Segons Colau, a aquestes 750.000 signatures s'hi sumaran les que han recollit els sindicats i altres entitats, i per tant, fàcilment superaran el milió. De les 750.000 signatures, 200.000 han estat recollides a Catalunya, i la resta, a altres punts de l'Estat.

stats