SOLIDARITAT
Societat 29/11/2013

"La pobresa és més a prop del que creia"

Els alumnes de l'Escola Sadako fan de voluntaris en el Gran Recapte d'Aliments

Thaïs Gutiérrez
2 min

Barcelona"Abans la pobresa era una cosa que passava a l'Àfrica. Ara, en canvi, també passa aquí, a casa nostra, i afecta persones com nosaltres". Ho deia ahir al matí Berta Vilà, de 13 anys, que explicava els motius que l'han portat a participar com a voluntària, juntament amb els seus pares, en el Gran Recapte, la campanya solidària del Banc dels Aliments que es duu a terme avui i demà en diversos mercats i supermercats de tot el país. La Berta participa en aquesta campanya gràcies a la iniciativa de l'AMPA de l'Escola Sadako, a Barcelona, on estudia. L'Associació de Mares i Pares ha mobilitzat les famílies de l'escolta per ajudar el Banc dels Aliments en aquesta recol·lecta, que comptarà amb la col·laboració de 15.000 voluntaris i que vol recollir 3.000 tones d'aliments.

La presidenta de l'AMPA, Betona Comín, explicava que aquesta iniciativa s'emmarca dins d'un projecte de voluntariat en família que estan tirant endavant per educar els nens en valors importants, com la solidaritat: "Això ho treballen molt aquí a l'escola, i a casa també ho volem fer. Creiem que la millor manera d'educar els fills és amb l'exemple, i per això hem volgut ensenyar-los la solidaritat amb aquesta iniciativa".

Voluntaris per segon any

Aquest és el segon any que l'Escola Sadako reuneix voluntaris per al Gran Recapte. L'any passat van ser 50 persones, entre familiars i nens, i van ser en un supermercat de la zona de la Vall d'Hebron. Aquest any ja són 100 persones i els toca anar a un supermercat a dins del mercat de la Concepció. Per cobrir totes les hores que s'hi estaran fan torns de dues hores, i van carregats de llapis, retoladors, gomets i tot tipus de material per entretenir els més petits, que tampoc faltaran a la cita.

Jordi Musons, director de l'escola, deia ahir que aquesta activitat és "fantàstica" perquè "treballa els valors de manera compartida entre l'escola i la família". "El món actual està canviant i cal que les escoles s'integrin amb les famílies i treballin plegades", va afegir. Ell mateix, que té dos fills estudiant a Sadako, farà de voluntari amb la família demà al matí. "Els nens són molt conscients de la crisi -explicava-, perquè molt poques famílies se'n salven, però hem d'anar en compte a l'hora de parlar-los-en perquè no ha de condicionar el seu creixement ni la seva fortalesa emocional". Marta Corominas, companya de classe de la Berta, sap bé el que és l'impacte de la crisi. L'any passat ja va participar com a voluntària en el Gran Recapte i va viure una situació que la va sorprendre: "Recordo que hi havia algunes persones que ens deien que no ens podien ajudar perquè ho estaven passant molt malament i els costava arribar a final de mes, persones com nosaltres". Per això, diu que li agradaria seguir ajudant a qui ho necessiti en el futur. Demà tornarà a fer de voluntària i amb ella també hi haurà la Berta i dues altres companyes d'escola, Martina Sellarès i Èlia Vendrell. Totes quatre estan convençudes que dedicant unes hores del seu temps ajudaran persones que ho necessiten, gent molt més pròxima del que mai haurien pensat.

stats