ELECCIONS 27-S
Societat 25/09/2015

Polèmica a Twitter per l'actuació de Pisarello en l'incident de les banderes

El número dos de Colau rep insults racistes sota l'etiqueta de #PisarelloDimisión per haver retirat la bandera espanyola i es crea l'etiqueta #OrgullPisarello per defensar-lo

Ara
1 min
Guerra de banderes a l'Ajuntament de Barcelona per la Mercè / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa guerra de banderes a l'Ajuntament de Barcelona ha dividit Twitter, sobretot per l'actuació del primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello, que va intentar evitar que el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, desplegués la bandera espanyola. En les últimes hores han sorgit dos 'hashtags', #OrgullPisarello i #PisarelloDimision, per defensar i atacar, respectivament, l'actuació del primer tinent d'alcalde.

El mateix Pisarello va justificar-se poc després de l'incident a través d'un tuit assegurant que no s’ho esperava i que li havia sortit l’“ànima republicana”.

El públic de la plaça Sant Jaume va censurar el gest de Fernández Díaz a través de xiulets i càntics a favor de la independència, mentre el president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, que va ser el primer a desplegar l'estelada al balcó de l'Ajuntament, demanava calma. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament ha demanat avui divendres perdó en una carta en què assumeix la responsabilitat pel que va passar.

Els comentaris sota l'etiqueta #PisarelloDimisión demanen la dimissió del primer tinent d'alcalde per haver retirat la bandera espanyola, però també s'han multiplicat els missatges racistes i els insults pel seu origen argentí.

Per respondre a aquests comentaris s'ha creat l'etiqueta #OrgullPisarello, i fins i tot l'alcaldessa Ada Colau ha sortit en defensa del seu número 2.

stats