Societat 27/06/2016

Nova polèmica amb vídeos de bous embolats a les Terres de l'Ebre, ara a Sant Jaume d'Enveja

Els animalistes han difós uns vídeos de Sant Jaume d'Enveja o es veu com dos bous queden atrapats en una estaca i com els taurins tracten d'impedir l'enregistrament d'imatges

Acn
2 min

L'associació d'animalistes AnimaNaturalis ha difós aquest dilluns imatges de vídeo de bous embolats a Sant Jaume d'Enveja amb l'objectiu de demostrar el maltractament animal durant la celebració d'aquesta festa. En les imatges, enregistrades aquest cap de setmana, es veu com a un dels bous li queda una pota atrapada en una estaca amb la corda que ha de servir per controlar-lo i com, a continuació, els aficionats tracten d'impedir que es registrin imatges, segons denuncien els animalistes, primer posant-se al davant i posteriorment accedint a les seves localitats a les grades. D'altra banda, també es pot veure com un altre dels animals no va poder ser embolat en quedar també enredat i com un tercer bou sí va poder ser embolat i com intenta apagar les flames que segons els animalistes els deixaven sense visibilitat.

A més, els animalistes critiquen els que taurins allarguessin el forcejament amb els bous que no van poder ser embolats més de 6 minuts quan el temps reglamentari del concurs era de 30 segons. En un dels casos, asseguren, un dels enganxalls no estava ben subjectat i les flames li van afectar els ulls i el morro. "Les imatges obtingudes demostren que no importa com d'experts siguin en l'art de prendre foc a les banyes d'un toro, els errors acostumen a succeir i sempre qui els paga és l'animal", s'exclama AnimaNaturalis en un comunicat.

Les imatges corresponen al dissabte a la nit i es van gravar a Sant Jaume d'Enveja, tot i l'oposició dels protaurins que es trobaven a la plaça. En una de les ocasions que els bous es queden enredats a l'estaca, alguns d'ells es van posar estratègicament entre l'animal i la càmera per tal que els activistes no poguessin enregistrar les imatges, segons denuncia l'associació AnimaNaturalis. De fet, en alguna ocasió, alguns d'ells es van girant regularment cap a la posició on es troben els animalistes, tal com es pot veure en les imatges.

La directora d'AnimalisNaturalis a l'Estat, Aïda Gascón, ha reiterat la necessitat que la llei sigui "modificada urgentment i les pràctiques amb foc i cordes quedin abolides per sempre". Per Gascón, els mateixos aficionats saben que es maltracta l'animal i per això intenten impedir que els activistes enregistrin aquest tipus d'imatges.

stats