SOCIETAT
Societat 24/02/2012

El jutge degà decideix que Urdangarin entri als jutjats en cotxe per motius de seguretat

La policia de les Balears ho va demanar ahir i el degà dels jutges de Palma, Francisco Martínez Espinosa, ha pres la decisió aquesta tarda, tot i que en un principi havia anunciat que no decidiria fins demà. Urdangarin evita així exposar-se a centenars de periodistes d'una seixantena de mitjans acreditats

Laura Díaz-roig/ Enric Borràs
2 min
Iñaki Urdangarin, que dissabte declararà als jutjats de Palma, en una imatge als Estats Units.

BarcelonaFinalment el degà dels jutges de Palma, Francisco Martínez Espinosa,ha decidit que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, accedeixi en cotxe fins la porta del darrere dels jutjats. "El deganat de Palma ha decidit, amb caràcter excepcional i per estrictes motius de seguretat, autoritzar l'accés en vehicle a la seu judicial", diu el comunicat, que no estava previst fins demà a les set del matí.

A última hora de la tarda d'ahir, la policia de les Balears va demanar per escrit als jutjats que Urdangarin no entrés a peu per la rampa de 30 metres fins a la porta del darrere dels jutjats. Justificava aquesta petició pel risc que pot comportar la presència de grups de manifestants prevista a la zona.

El duc evita així exposar-se durant uns minuts a centenars de periodistes de més de seixanta mitjans de comunicació de tot el món que s'han acreditat per seguir la seva declaració de més a prop.

Urdangarin declara demà a les 9 del matí com a imputat davant el jutge José Castro, instructor del cas Palma Arena, per, suposadament, haver organitzat, amb el seu soci Diego Torres, un entramat d'empreses per desviar fonts públics rebuts a través de convenis de l'Instituto Nóos, una entitat sense ànim de lucre que va presidir durant anys.

La jornada transcorrerà demà sota un fort dispositiu policial, i alguns carrers dels voltants dels jutjats estaran tallats durant diverses hores. La 'zona zero' serà el carrer Parellades, darrere dels jutjats, i romandrà tancada als vehicles i també a les persones no acreditades.

La declaració d'Urdangarin, que podria durar fins a la nit i és a porta tancada, no es gravarà, com s'havia demanat al principi, sinó que només es transcriurà. L'advocat del duc, Mario Pascual Vives, va avançar fa uns dies que el seu client es dirigirà als mitjans després de la declaració, fet que ha generat molta expectació.

stats