Societat 09/09/2012

Port Aventura, model per a Barcelona World

L'impacte del parc temàtic va rellançar el sector turístic de Tarragona a mitjans dels anys 90. El seu desenvolupament és una referència pel nou complex

Dani Revenga
1 min
UN EXEMPLE PER AL NOU COMPLEX La història de Port Aventura ha estat una història d'èxit, tot i els entrebancs. Es va inaugurar l'any 1995 i va suposar un impuls per al turisme a la Costa Daurada, que va incrementar en un 64% les places hoteleres els 10 primers anys.

TarragonaBarcelona World tindrà ben a prop el model a seguir pel seu desenvolupament en els propers anys.Un repte que haurà d'afrontar en temps difícils i que serà proporcional a l'envergadura del projecte i l'anunciada inversió de 4.740 milions d'euros.Port Aventura, el parc temàtic amb el que Barcelona World compartirà terrenys, ja va ser posat per la Generalitat com a exemple de bona gestió i desenvolupament en ple debat sobre Eurovegas.

Ara, la proximitat física i la relació de complementarietat que tindran tots dos complexos fa més evident que la consolidació assolida per Port Aventura en les últimes dues dècades són una referència pels promotors de Barcelona World, el Govern i els Salou i Vila-seca.

La història de Port Aventura, el parc temàtic més important del sud d'Europa, tot i que no està exempta d'entrebancs, és una història d'èxit.

Llegiu el reportatge complet a l'Ara Premium.

stats