Societat 19/08/2013

El Port de la Selva cobra a una família els 1.400 € de l'operatiu de rescat de la seva filla

El municipi ha facturat a la família el cost de l'operatiu de recerca perquè es va cometre una imprudència "flagrant"

Ara
2 min
El Parc Natural del Cap de Creus en una imatge d'arxiu./ ACN

El Port de la SelvaCometre una negligència i obligar a activar un dispositiu de recerca en plena matinada pel Cap de Creus li ha costat car a una família francesa. L'Ajuntament del Port de la Selva ha decidit cobrar-los la factura de l'operatiu municipal, que puja a 1.400 euros. Aquest és el primer cop que el consistori ho fa perquè, segons diu el regidor de Governació, Roger Pinart, es tracta d'un cas "flagrant" d'imprudència. La família navegava per la cala Galera quan la filla, de 18 anys, va tenir una rabieta perquè s'havia barallat amb la mare i es va llançar a l'aigua. Després de veure-la arribar a les roques, els pares se'n van desentendre i van tornar amb el vaixell a port. Cinc hores després, van donar l'alerta.

L'operatiu de recerca va mobilitzar efectius municipals, Mossos d'Esquadra, Bombers, una ambulància i Salvament Marítim i va durar unes dues hores i mitja. Pels voltants de dos quarts de dues de la matinada, Salvament Marítim va localitzar la jove a bord d'un veler i la va portar fins a port. "No sabem ben bé què va passar, suposem que ella va demanar auxili des de les roques i el veler la va recollir", ha concretat Pinart.

Segons el regidor, la família va cometre una "negligència flagrant" tornant a port. "No només hi havia risc per a la noia, sinó també per a tota la gent que teníem voltant pel Cap de Creus a la una de la nit i que l'estava buscant", ha concretat Roger Pinart. Per això, aquesta matinada mateix, el consistori ja ha fet saber a la família que tot el cost municipal del dispositiu aniria a càrrec seu. En concret, des de l'Ajuntament van haver d'activar cinc agents de la policia, dos vehicles i la llanxa municipal.

Cobrament dels rescats

Roger Pinart també ha afegit que l'Ajuntament ha decidit cobrar la factura amb independència del que després decideixi Interior. Precisament, d'ençà que va anunciar que començaria a cobrar aquells rescats que fossin conseqüència d'imprudències, el departament ja ha tramitat dues multes a les comarques gironines.

La primera fa referència a un esquiador que feia forapista a la Masella i es va veure atrapat per una allau. En aquell cas, va caldre activar un helicòpter. De moment, Interior no ha cobrat la sanció perquè l'esquiador l'ha recorreguda i encara es troba en tràmits de resolució. El segon cas és un conductor que va circular per un camí prohibit i el vehicle que portava va caure per un marge. Els Bombers el van rescatar i, en aquest cas, Interior ja ha cobrat la factura del rescat.

stats