Societat 31/05/2012

Jordi Portabella (ERC) considera "greu" que no es garanteixi l'atenció en català

Portabella considera "un fet de gravetat que els ciutadans de Barcelona no puguin tenir garantida l'atenció en català"

Efe
1 min

BarcelonaEl president d'Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella (ERC), impulsor de la redacció del Reglament d'Usos Lingüístics a l'Ajuntament de Barcelona, considera "greu" la sentència que anul·la alguns articles, perquè no garanteix l'atenció en català als ciutadans.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estima parcialment el recurs del PP sobre el reglament aprovat el 2010 i anul·la set de les seves disposicions, entre elles les que donaven el caràcter de preferent a l'ús d'aquesta llengua.

Portabella considera "un fet de gravetat que els ciutadans de Barcelona no puguin tenir garantida l'atenció en català".

El president de la coalició independentista denuncia en un comunicat que "quan el TSJC fa una interpretació de l'ús del català sempre elegeixi l'opció més restrictiva i descontextualitzada del desig majoritari".

Per a Jordi Portabella, el PP acudeix als tribunals "per rebentar allò que perd a les urnes" i "continua i continuarà polititzant la llengua a través de la batalla judicial".

El regidor republicà creu que amb l'eliminació de les disposicions del reglament en què s'atorgava el caràcter de preferent al català es posa encara més fàcil l'ús del castellà però no el català i suposen "una discriminació clara" d'aquesta llengu

stats