Societat 05/11/2021

Preacord perquè el nou Hospital Clínic vagi a la zona esportiva de la UB de la Diagonal

La confirmació definitiva arribarà abans que s'acabi l'any

2 min
Les pistes esportives de la UB on s'ubicarà el futur Clínic

BarcelonaL'Hospital Clínic creixerà i tot fa pensar que serà gràcies als terrenys que té la Universitat de Barcelona a l'avinguda Diagonal, just per sota de les oficines del RACC. L'ampliació del Clínic era una necessitat des de fa anys i s'estava buscant quin podria ser el millor emplaçament. Les pistes esportives de la UB, a la frontera entre Barcelona i l'Hospitalet, eren una de les propostes que més punts tenien, segons l'estudi d'alternatives. En els pròxims dies estava previst que l'Ajuntament de Barcelona fes pública la resolució d'aquest informe però ha sigut el primer tinent d'alcalde de la ciutat i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni, qui a través d'un article a La Vanguardia, ha apuntat que "hi ha l'oportunitat de crear un nou campus hospitalari entre les universitats de la Diagonal i l'aeroport, amb espai per a la instal·lació d'empreses: un gran hub dedicat a la salut i a la biotecnologia".

Aquest matí, en declaracions als periodistes, Collboni ha anat una mica més enllà i ha assegurat: "És un plantejament que està fent un camí lent però segur. Ja hi ha hagut un preacord entre les administracions". Les parts d'aquest acord són l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació, la Generalitat i la UB. "Estem molt a prop de trobar per fi una solució acordada pel conjunt de les administracions implicades per fer possible el Clínic del futur", ha afegit. Segons ell, la confirmació definitiva arribarà abans que s'acabi l'any. Sigui com sigui, "és l'opció que té més viabilitat en aquests moments".

Si es concreta l'emplaçament, l'Hospital Clínic mantindria la ubicació actual, com a centre de referència de l'Eixample, i creixeria gràcies a aquests terrenys de l'avinguda Diagonal.

Així doncs, queden descartades les altres propostes que apuntaven cap a l'Escola Industrial o el solar de l'antiga caserna de bombers al carrer Provença. També s'havia plantejat algun recinte de Fira de Montjuïc o la caserna del Bruc.

Els terrenys de la Diagonal ocupen 100.000 metres quadrats i permeten construir el gran edifici que necessita el nou Clínic.

stats