Debat
Societat 10/01/2022

Com podem revertir la precarització dels joves?

'Precarització' és el títol i el tema del segon debat del cicle 'El futur és nostre', una iniciativa del diari ARA i la Fundació La Caixa

Òscar Grau
1 min
'El futur és nostre'

Només el 15% dels joves espanyols d'entre 16 i 29 anys s'emancipen, segons dades de l'Observatori de l'Emancipació de l'últim trimestre de 2021. Els elevats preus en el mercat de l'habitatge, la precarització i inestabilitat laboral, la falta d'oportunitats i una consegüent inestabilitat emocional tanquen el cercle maliciós en què es troben els joves i pel qual els és molt difícil independitzar-se. Amb aquesta premissa s'anuncia el segon debat del cicle El futur és nostre, una iniciativa del diari ARA i la Fundació La Caixa. Tindrà lloc dimecres 19 de gener a les set de la tarda al CaixaForum de Girona del carrer dels Ciutadans, número 19, i ja pots reservar la teva entrada fent clic aquí.

La periodista i escriptora Selena Soro, guanyadora del Premi Carlemany 2020, presentarà un debat amb joves i per a joves. Com podem revertir aquesta situació de precarització? Això és el que intentaran explicar els tres convidats participants: el novel·lista i poeta Xavier Mas Craviotto, de 25 anys; el director general de Marlex Human Capital, Àlex Sanabras, de 27 anys, i la jugadora de l’Uni Girona Clàudia Morente, de 23 anys. Una vegada acabi la xerrada, el cicle es completarà amb l’actuació del cantant Joan Garrido.

Amb aquesta iniciativa es pretén escoltar els joves i donar-los veu sobre un futur que els pertany. Es tracta de saber quines són les seves inquietuds, els seus temors i les seves esperances. El primer debat va tenir lloc l'11 de novembre de 2021 i va servir per debatre sobre les emocions en temps de coronavirus.

stats