Societat 12/12/2017

Un any de presó per als homes que van agredir una dona embarassada per portar nicab

Els fets van passar l'estiu de l'any passat al districte de Ciutat Vella

Ara
2 min
Agredeixen una dona embarassada per portar el nicab

BarcelonaL'estiu de l'any passat, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dos ultres que havien clavat una puntada de peu a la panxa d’una dona embarassada que duia nicab, el vel musulmà que només deixa els ulls al descobert. El jutjat penal número 23 de Barcelona els ha condemnat ara a penes d'un any de presó per un delicte d'odi i discriminació, a més d’un delicte lleu de lesions. Els fets van passar al districte de Ciutat Vella i l’Ajuntament de Barcelona va decidir exercir l’acusació popular en aquest cas, en entendre que tenia una clara connotació islamòfoba.

Els autors de l'agressió van ser detinguts per la Guàrdia Urbana el 29 d’agost de 2016. Un cop el cos va comprovar que els detinguts tenien antecedents relacionats amb pertinença a grups radicals d’extrema dreta dins de l’àmbit esportiu, van posar el cas en coneixement del fiscal coordinador de la Fiscalia Provincial de Barcelona de Delictes d’Odi i Discriminació.

Els dos processats han estat condemnats a una pena de presó d’un any per cada delicte d’odi i discriminació inclòs a l'article 510.2 del Codi Penal i han indemnitzat la víctima i pagat les multes imposades, segons ha informat avui l'Ajuntament.

"S'ha aconseguit una resolució que no només és un acte de reparació per a la víctima i els seus familiars, sinó que també constitueix un missatge de prevenció adreçat al conjunt de la ciutadania per evitar que fets com aquest no es tornin a repetir”, ha explicat el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens.

Durant aquest mandat, l'Ajuntament s'ha dotat d'un pla per a la lluita contra la islamofòbia en un context en què els delictes d'odi han repuntat en els darrers anys. A la demarcació de Barcelona, entre el 2014 i el 2015 es va registrar un augment del 19%, i d'un 40% en relació al 2013.

El pla aposta per la sensibilització i per la garantia de drets a través de l'Oficina per a la No Discriminació i d'una millor coordinació amb la fiscalia, per arribar a litigar en casos especialment significatius. La mesura també inclou la creació d'un observatori de delictes i discursos d'odi que publicarà un informe anual.

stats