Societat 09/11/2018

Presó provisional sense fiança per als dos homes que van amenaçar de raptar una nena a Sant Carles de la Ràpita

La jutge els acusa d'un delicte de segrest a una menor i per tinença il·lícita d'una arma de foc

Efe
2 min
Agents dels Mossos d’Esquadra dilluns en un control a la carretera C-17 a l’altura de  Ripoll, el municipi on vivien la majoria dels terroristes.

AmpostaLa magistrada del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per als dos detinguts que van amenaçar una mare de raptar la seva filla quan anaven a l'escola, dimecres, a Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Els dos homes han passat a disposició judicial aquest divendres al matí. La causa es manté oberta i s'acusa els arrestats d'un delicte de segrest a una menor d'edat en grau de temptativa i un delicte de tinença il·lícita d'armes. En l'escorcoll del vehicle en què van intentar fugir es va trobar una arma de foc.

Els fets es van produir aquest dimecres cap a les 8:50 hores als voltants del col·legi Carles III de la Ràpita, en un pas de vianants i davant desenes de testimonis que es dirigien cap al centre. Dos individus es van dirigir cap a una mare que portava a la seva filla a l'escola i l'haurien coaccionat, tot amenaçant-la d'emportar-se la nena.

De fet, van estar a punt d'aconseguir-ho, encara que la investigació dels fets ha pogut corroborar que l'actuació providencial d'una ciutadana de Tortosa que passava per allà va impedir, estirant la nena pel braç, que se l'emportessin al cotxe. Immediatament es va formar un enrenou entre els veïns que passaven per allà i els agents de la Policia Urbana que cada matí regulen els trànsit davant del Col·legi Carles III van ser alertats dels fets.

Encara que els dos homes van intentar fugir amb un turisme, després d'una breu persecució van poder ser interceptats i posteriorment detinguts en un encreuament pròxim. En l'escorcoll posterior del cotxe es va localitzar una arma de foc.

Els Mossos investiguen quina és la relació entre les agressors, que s'havien desplaçat des de la veïna província de Castelló, i les víctimes o el seu entorn. Les primeres hipòtesis de fonts de la investigació no descarten una venjança entre coneguts

stats